Kapërce te përmbajtja kryesore

Postimet

Po shfaq postimet nga muaji maj, 2008

Puljezët në “Fluturimin e shqiponjave”

Prezantimi i kinemasë pulieze "Fluturimi i shqiponjave...” do të realizohet përgjatë tri ditëve (5, 6 dhe 7 maj) në sallën “Black Box” në Akademinë e Arteve në Tiranë. Do të jenë 15 filma që do të projektohen gjatë këtij aktiviteti kur janë parashikuar të shfaqen filma të gjatë, të shkurtër por edhe dokumentarë. Ndër filmat e përzgjedhur përmenden "Mrekullia" të Edoardo Winspeare, "Dhimbja e kokës" të Alessandro Piva, "Shtëpia e grave" të Mimmo Mongelli, "Toka" të Sergio Rubini, filmat me metrazh të shkurtër të Michele Bia (Jugorë pa filtër), Antonello De Leo (Guinea Pig), Beppe Sbroçhi (Due Pi Grecosu Omega), dokumentari i Simone Salvemini (Liturgjia e tregut). Teatri Publik Puliez vjen në Tiranë në bazë të projektit “Inter-Venti di Arte e Cultura dall'Albania", financuar nga P.I.C. Interreg IIIA Italia-Albania 2000/2006. Por teatri publik puliez, në bazë të projektit "Inter-Venti di Arte e Cultura dall'Albania", ka n

Fluturimi i shqiponjave në kutinë e zezë

Fluturimi i shqiponjave në kutinë e zezë "Fluturimi i shqiponjave… në të shkurtër... dhe në të gjatë". Ky është prezantimi për kinemanë puljeze që projektohet në Tiranë nga sot në mbrëmje deri më 7 maj në sallën Black Box të Akademisë së Arteve. Kalendari parashikon projektimin e filmave me metrazh të shkurtër dhe të gjatë dhe dokumentarëve. Elsa Demo Hen, 05 Maj 2008 09:44:00 Kinemaja pulieze në Tiranë dhe përpjekja për një bashkëpunim italo-shqiptar. Kërkohen aktorë. Sondazh në Black Box të Akademisë së Arteve ................................................................................... "Fluturimi i shqiponjave… në të shkurtër... dhe në të gjatë". Ky është prezantimi për kinemanë puljeze që projektohet në Tiranë nga sot në mbrëmje deri më 7 maj në sallën Black Box të Akademisë së Arteve. Kalendari parashikon projektimin e filmave me metrazh të shkurtër dhe të gjatë dhe dokumentarëve. "Fluturimi i shqiponjave" prezantohet nesër paradite në një konfe

“Fluturimi i shqiponjave”, cikël premierash filmi në “Black Box”

Kinemaja puljeze vjen në sallën “Black Box” të Akademisë së Arteve me ciklin e filmave “Fluturimi i shqiponjave… në të shkurtër... dhe në të gjatë”. Ky është prezantimi për kinemanë puljeze që ka filluar që dje të projektohet në sallën e Akademisë së Arteve. Projektimi i këtyre filmave do të zgjasë deri më 7 maj në sallën “Black Box”. Kalendari parashikon projektimin e filmave me metrazh të shkurtër, të gjatë dhe dokumentarëve. Dje paradite për këto ditë të kinemasë puljeze në kryeqytet u organizua një konferencë për shtyp në “Black Box” ku morën pjesë drejtori i Sektorit të Kinemasë puljeze regjisori Mimmo Mongelli, drejtori i Qendrës Kombëtare Kinematografike Xhevdet Ferri, drejtori i Tirana International Film Festival Ilir Butka, producentë dhe regjisorë shqiptarë dhe italianë, ndër të cilët Robert Budina dhe Beppe Sbrocchi. Gjatë kësaj konference regjisori italian Mimmo Mongelli do të shprehej me vlerësime për këtë bashkëpunim duke theksuar se: “ Jemi të kënaqur që po i japim filmi

"IN.VENT.AR.C.A. – Inter-Venti di Arte e Cultura dall'Albania",

KONFERENCE PËR SHTYP "IN.VENT.AR.C.A. – Inter-Venti di Arte e Cultura dall'Albania", E hënë 5 maj 2008 ora 11.00 Salla Black Box- Akademia e arteve, Tiranë. E hënë datë 5 maj në orën 11.30 në Sallën Black Box të Akamisë së arteve, Tiranë, do prezantohet në shtyp kalendari orgnizimit të projektimeve, në bazë të PIC Interreg III A Itali- Shqipëri 2000/2006 " Inter- venti di Arte e Cultura nga Shqipëria" për sektorin e kinemasë. Gjatë konferencës për shtyp do të prezantohet përmbledhja me titull " Fluturimi I shqiponjave …në të shkurtër…dhe të gjatë…" që parashikon projektimin në Itali dhe në Shqipëri të filmave me metrazh të shkurtër, dhe filmave me metrazh të gjatë dhe dokumntarëve, gjithsej 28, të realizuar nga regjisorë italianë dhe shqipëtarë; dhe prodhimi I 5 filmave me metrazh të shkurtër ( 3 italianë dhe 2 shqiptarë) të realizuar nga këto regjisorë. Në konferencë do marrin pjesë: drejtori I Sektorit të Kinemasë të projektit, regjisori Mimmo Mongel
KONFERENCE PËR SHTYP "IN.VENT.AR.C.A. – Inter-Venti di Arte e Cultura dall'Albania", E hënë 5 maj 2008 ora 11.00 Salla Black Box- Akademia e arteve, Tiranë. E hënë datë 5 maj në orën 11.30 në Sallën Black Box të Akamisë së arteve, Tiranë, do prezantohet në shtyp kalendari orgnizimit të projektimeve, në bazë të PIC Interreg III A Itali- Shqipëri 2000/2006 " Inter- venti di Arte e Cultura nga Shqipëria" për sektorin e kinemasë. Gjatë konferencës për shtyp do të prezantohet përmbledhja me titull " Fluturimi I shqiponjave …në të shkurtër…dhe të gjatë…" që parashikon projektimin në Itali dhe në Shqipëri të filmave me metrazh të shkurtër, dhe filmave me metrazh të gjatë dhe dokumntarëve, gjithsej 28, të realizuar nga regjisorë italianë dhe shqipëtarë; dhe prodhimi I 5 filmave me metrazh të shkurtër ( 3 italianë dhe 2 shqiptarë) të realizuar nga këto regjisorë. Në konferencë do marrin pjesë: drejtori I Sektorit të Kinemasë të projektit, regjisori Mimmo