Kapërce te përmbajtja kryesore

Postimet

Po shfaq postimet nga muaji janar, 2008

Krizat e aresyetimit dhe kercimi pupthi

- Nga Genc Permeti - Në një festë e cila përgjithësisht njihet nga mosha e tretë si një simbol i luftës Antifashiste ku zjarret partizane gugulonin tërë natën, pavarsisht se i ftohti nuk kish filluar akoma, ndodhi që një i ri u arrestua duke i ofruar droge të pranishmëve me një foto portret të Enver Hoxhes në duar. Duke e lexuar nën teë njëjtin kontekst me të cilin përputhej ambienti ku i riu u ndalua, instiktivisht, u habita si mund të arrestohet dikush për një vepër të tillë. Të gjithë tashmë e dimë se Enveri ishte ideatori i asaj politike që e zëvendësoi fenë me opiumin e tij ideologjik . Fundja ai nuk bëri gjë tjetër vecse drogoi në fillim mëndjet e të rinjve pranë tij, që për nga trutë ishin më të thartuar se pleqtë e gjorë dhe më pas me hir a me pahir krijoi një numer jo pak të vogël ndjekësish. Në lajm nuk sqarohej se për cfarë lloj droge bëhej fjalë. Një nga mundësitë ishte se droga duhej te ishte vete portreti i Enverit fakt i cili lidhet me histerinë masive që me shafqjet e

Albanian Cinema Exhibition in Genova Film Festival

11th Genova Film Festival 30th June/ 6th July 2008 Genoa - Italy Object: Albanian Cinema Exhibition in Genova Film Festival To: Tirana International Film Festival the 11th GENOVA FILM FESTIVAL will take place in Genoa, Italy, from the 30th of June to the 6th of July 2008. GENOVA FILM FESTIVAL is the most important Cinema Festival in Ligury and one of the most appreciated in Italy. In eleven years it has had an audience of thousands of people, and more than 1.400 films have been shown in the previous ten editions. One of the most important events of eleventh GENOVA FILM FESTIVAL is Oltre il Confine - Over the Border, exhibition dedicated to an international Cinematography not well distributed in Italy. Every year “Oltre il Confine” (“Over the Border”) proposes to the Italian audience a not well known international cinematography in order to make people know a different cinema from commercial one; a cinema that is expression of a culture too. One of the aims of GENOVA FILM FESTIVAL is t